FAQ

Отговори на често задавани въпроси

На тази страница ще намерите подробни обяснения на често задавани въпроси за LECHUZA. Ако няма отговор на вашият въпрос тук, моля попитайте ни директно на office@lechuza.bg

СЪДОВЕ ЗА ЦВЕТЯ LECHUZA

LECHUZA, които имат преливник и са с винт за земя са много подходящи за използване на открито. В този случай трябва да се премахне червения винт на дънто на съда. При съдове, които са като конзола трябва да се премахне и винта, който е във вътрешното тяло. За отстраняване на винта може да се използва съвсем обикновена монета. Чрез отварянето на преливника, при силен дъжд излишната вода от системата изтича навън и растението не се наводнява.
Ние препоръчваме LECHUZA съдове за цветя без преливник и винт да се използват предимно във вътрешни помещения, тъй като водата от дъждовете не може да се изтича.

Могат да се използват и във вътрешни пространства. При използването им във вътрешни пространства червеният винт трябва да бъде завит докрай. При съдове-конзоли и вторият винт трябва да бъде завит. Тези винтове притежават добро уплътнение, което не позволява изтичане на вода навън.

Стабилните материали, от които се правят гарантират здравината им, дори при падане. При използване навън на съдове тип конзола, препоръчваме да бъдат допълнително укрепени, за да се стабилизират. Препоръчваме преди поставянето на вътрешния съд, във външния да се поставят камъни или други тежки предмети.

LECHUZA се почистват с мека кърпа и с лек измиващ препарат. Лакът на тези съдове с неговото високо кочество е подобен на автолаковете. Затова при почистването на тези съдове не използвайте киселиннни и абразивни почистващи средства.

Произвеждат се от полипропилен. В премимум съдовете допълнително е прибавена качествена керамика и металик ефект лак. Сериите Мини Куби, Делта 15, Караро са от Acrvlnitril.

За модели: Classiсo /Класико/ и Quadro /Куатро/ от размер 43 нагоре можете да получите поставки на ролки. Те изчезват и стават невидими под самия съд и издържат до 180 кг.За Cararo /Караро/ има също подходящи поставки.За Ваше удобство, препоръчваме поставките да се слагат преди засаждането на растенията.

НАПОИТЕЛЕН СЪД LECHUZA

Принципно всяко растение, което се сади в култивирана почва, е подходящо за напоителна система LECHUZA. Не се нуждаете от скъпи хидрокултурни растения, а можете да използвате широката гама от цветя, предлагана на пазара. Тази система не е подходяща за хидрокултурни растения.

За да го използвате трябва да имате непременно вътрешно тяло. Директното слагане на цветята не е възможно.

Отделните части на Lechuza комплект за напояване могат да се закупят допълнително и като резервни.

Влагомера е направен от поливинилхлорид и полипропилен. Прозрачното око на влагомера е от полипропилен, а не от стъкло.

Влагомера е направен от поливинилхлорид и полипропилен. Прозрачното око на влагомера е от полипропилен, а не от стъкло.

ВЪПРОСИ ЗА ПОЧВАТА НА LECHUZA

Lechuza е подходяща за стайни растения. Това е идеална комбинация на цветна почва и напоителния сет. Почвата задържа подхранващите вещества дълго време и при нужда на растението периодично дозира такива. Поддържа и до 40% вода в почвата при усреднена температура на въздуха, като оптимално я подава на корените. Lechuza почвата спомага проветряването на корените и дозирането на водата за тях.

Почвата съдържа магнезий и всички необходими вещества за подхранване. Времето за действие е от 6 до 12 месеца. След като мине това време, може съвсем нормално да се тори и да се напоява.

Идеална алтернатива на нормалната почва.

Много лесно: извадете растението от земята, почистете внимателно корените и премахнете грубата земя. Монтирайте комплекта за напояване, сложете Lechuza почвата, като покриете внимателно корените и с леко разклащане и натискане закрепете нрастението.

Със всеки комплект за напояване получавате достатъчно количество от тази почва. Това е достатъчно за цялата саксия. Такава почва ще ви е необходима при пресаждане на растението или ако решите да смените почвата. Става по същия начин както е описано по-горе.Ако желаете, цветето Ви още от началото да бъде засадено в такава почва, можете да купите 6 литрова опаковка.

ВЪПРОСИ СЪС ЗАСАЖДАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА НА РАСТЕНИЯ В СИСТЕМАТА LECHUZA

За тези съдове Lechuza дава едно допълнително вътрешно тяло, за да не пълните цялата саксия. Този съд е с допълнителни дръжки, които са много практични. По този начин е много лесно ваденето и слагането вътре.

След първите три месеца на посаждане на вашите растения в съдовете със система за напояване, трябва въпреки всичко отгоре да поливате цветята. След три месеца вашето растение вече толкова се е развило, че корените му са влезли в почвата и могат самостоятелно да се напояват от резервоара и тогава можете да напоявате през отвора на резервоара за вода.

Напълнете резервоара за вода първия път, докато датчика покаже МАХ. Сега Lechuza напоява вашето растение оптимално. Допълнително напояване не е нужно. За размери от 21 до 43 тази фаза трае една седмица, а за размери от 50 до 70 – две седмици. В момента, когато влагомера Ви спадне на МIN, напълнете отново резервоара на МАХ.

За наторяване на тази растения при всяко второ напояване се използват нормалните продавани в магазините течни торове в съотношения, отбелязани на опаковките.За по-добро торене от верме на време навлажнявате /пръскайте/ със студена вода почвата отгоре.