Телефон

0884 461 172

Имейл

office@anna2003.com

Instagram

lechuza_bg

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

СЪДОВЕ ЗА ЦВЕТЯ LECHUZA

Може ли LECHUZA да се използва навън?
LECHUZA, които имат преливник и са с винт за земя са много подходящи за използване на открито. В този случай трябва да се премахне червения винт на дънто на съда. При съдове, които са като конзола трябва да се премахне и винта, който е във вътрешното тяло. За отстраняване на винта може да се използва съвсем обикновена монета. Чрез отварянето на преливника, при силен дъжд излишната вода от системата изтича навън и растението не се наводнява.
Ние препоръчваме LECHUZA съдове за цветя без преливник и винт да се използват предимно във вътрешни помещения, тъй като водата от дъждовете не може да се изтича.
Може ли LECHUZA с преливник да се използват във вътрешни пространства?

Могат да се използват и във вътрешни пространства. При използването им във вътрешни пространства червеният винт трябва да бъде завит докрай. При съдове-конзоли и вторият винт трябва да бъде завит. Тези винтове притежават добро уплътнение, което не позволява изтичане на вода навън.

Издържат ли LECHUZA на чупене?

Стабилните материали, от които се правят гарантират здравината им, дори при падане. При използване навън на съдове тип конзола, препоръчваме да бъдат допълнително укрепени, за да се стабилизират. Препоръчваме преди поставянето на вътрешния съд, във външния да се поставят камъни или други тежки предмети.

Как се почиства най - лесно LECHUZA?

LECHUZA се почистват с мека кърпа и с лек измиващ препарат. Лакът на тези съдове с неговото високо кочество е подобен на автолаковете. Затова при почистването на тези съдове не използвайте киселиннни и абразивни почистващи средства.

От какъв материал са LECHUZA?

Произвеждат се от полипропилен. В премимум съдовете допълнително е прибавена качествена керамика и металик ефект лак. Сериите Мини Куби, Делта 15, Караро са от Acrvlnitril.

За кои съдове LECHUZA предлага ролкови поставки?

За модели: Classiсo /Класико/ и Quadro /Куатро/ от размер 43 нагоре можете да получите поставки на ролки. Те изчезват и стават невидими под самия съд и издържат до 180 кг.За Cararo /Караро/ има също подходящи поставки.За Ваше удобство, препоръчваме поставките да се слагат преди засаждането на растенията.

ЗАСАЖДАНЕИ ПОДДРЪЖКА НА РАЗСТЕНИЯ В СИСТЕМАТА LECHUZA

Трябва ли съдовете тип "конзола" да се пълнят изцяло със земя?

За тези съдове Lechuza дава едно допълнително вътрешно тяло, за да не пълните цялата саксия. Този съд е с допълнителни дръжки, които са много практични. По този начин е много лесно ваденето и слагането вътре.

Какво е "първоначална фаза на растеж"?

След първите три месеца на посаждане на вашите растения в съдовете със система за напояване, трябва въпреки всичко отгоре да поливате цветята. След три месеца вашето растение вече толкова се е развило, че корените му са влезли в почвата и могат самостоятелно да се напояват от резервоара и тогава можете да напоявате през отвора на резервоара за вода.

Какво е "суха фаза"?

Напълнете резервоара за вода първия път, докато датчика покаже МАХ. Сега Lechuza напоява вашето растение оптимално. Допълнително напояване не е нужно. За размери от 21 до 43 тази фаза трае една седмица, а за размери от 50 до 70 – две седмици. В момента, когато влагомера Ви спадне на МIN, напълнете отново резервоара на МАХ.

Как да наторяваме растенията в LECHUZA?

За наторяване на тази растения при всяко второ напояване се използват нормалните продавани в магазините течни торове в съотношения, отбелязани на опаковките.За по-добро торене от верме на време навлажнявате /пръскайте/ със студена вода почвата отгоре.

 

НАПОИТЕЛЕН СЪД LECHUZA

Може ли LECHUZA да се използва за всчкакви растения?

Принципно всяко растение, което се сади в култивирана почва, е подходящо за напоителна система LECHUZA. Не се нуждаете от скъпи хидрокултурни растения, а можете да използвате широката гама от цветя, предлагана на пазара. Тази система не е подходяща за хидрокултурни растения.

Може ли системата да се използва в съдове тип "конзола"?

За да го използвате трябва да имате непременно вътрешно тяло. Директното слагане на цветята не е възможно.

Има ли резервни части за системата за напояване?

Отделните части на Lechuza комплект за напояване могат да се закупят допълнително и като резервни.

От какъв материал се състои влагомера?

Влагомера е направен от поливинилхлорид и полипропилен. Прозрачното око на влагомера е от полипропилен, а не от стъкло.

ПОЧВАТА НА LECHUZA

Каква е почвата на LECHUZA?
Lechuza е подходяща за стайни растения. Това е идеална комбинация на цветна почва и напоителния сет. Почвата задържа подхранващите вещества дълго време и при нужда на растението периодично дозира такива. Поддържа и до 40% вода в почвата при усреднена температура на въздуха, като оптимално я подава на корените. Lechuza почвата спомага проветряването на корените и дозирането на водата за тях.
От какво е съставена почвата и съдържа ли торове?

Почвата съдържа магнезий и всички необходими вещества за подхранване. Времето за действие е от 6 до 12 месеца. След като мине това време, може съвсем нормално да се тори и да се напоява.

За какво се използва тази LECHUZA почвена субстанция за садене?

Идеална алтернатива на нормалната почва.

Как се засажда растение, когато е било в LECHUZA субстанция за садене?

Много лесно: извадете растението от земята, почистете внимателно корените и премахнете грубата земя. Монтирайте комплекта за напояване, сложете Lechuza почвата, като покриете внимателно корените и с леко разклащане и натискане закрепете нрастението.

Нуждае ли се тази почва задължително от сета за напояване?

Със всеки комплект за напояване получавате достатъчно количество от тази почва. Това е достатъчно за цялата саксия. Такава почва ще ви е необходима при пресаждане на растението или ако решите да смените почвата. Става по същия начин както е описано по-горе.Ако желаете, цветето Ви още от началото да бъде засадено в такава почва, можете да купите 6 литрова опаковка.

СВЪРЖИ СЕ С НАС